A opta ediție a festivalului gastronomic „D’ale porcului” și prima după ridicarea restricțiilor provocate de pandemia de Covid-19, desfășurată sâmbătă în parcarea ERA Park din Oradea, are și laureați.

Juriul format din bucătari pricepuți a decis că cele mai bune bucate din carne de porc le-a făcut echipa din Valea lui Mihai, pe locul 2 s-a clasat cea din Oșorhei, iar pe 3 cea din Tulca.

Totodată, s-au acordat premii și pentru câteva categorii aparte. Cea mai bună pălincă a fost desemnată cea din comuna Nojorid, cei mai buni cârnați au fost cei făcuți de localnicii din Tulca, iar cei mai buni caltaboși cei din Pomezeu. Comuna Sânnicolau Român a câștigat premiul pentru cel mai bun toroș.

În plus, orașul Valea lui Mihai a câștigat un premiu pentru produsele locale expuse, iar comuna Oșorhei premiul de popularitate, după numărul de porții de mâncare vândute în timpul festivalului.

Chiar dacă s-a încheiat competiția gastronomică, „D’ale porcului” continuă duminică, în același loc, cu un târg de produse locale din Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!