Timp de trei zile, la finalul lunii aprilie, Oradea Arena va deveni locul în care peste 1.000 de concurenţi din 20 de ţări, inclusiv din România, se vor întrece la Campionatul Internaţional de dans sportiv care se va organiza pentru prima dată în oraşul de pe Crişul Repede.

Evenimentul, care va avea loc în perioada 26-28 aprilie, va fi organizat de Clubul Exclusive din Oradea şi va fi susţinut de Federaţia Română de Dans Sportiv.

"Suntem profund onoraţi de încrederea acordată de Federaţia Română de Dans Sportiv. Angajamentul nostru este de a oferi o experienţă de neuitat tuturor participanţilor şi pasionaţilor de dans din întreaga lume", a transmis, conform unui comunicat de presă transmis joi, Bianca Puşcaş, una dintre organizatoarele evenimentului.

Cei peste 1.000 de concurenţi vor fi însoţiţi de circa 2.000 de antrenori şi susţinători.

Aceştia vor concura la categorii de vârstă între 6 și 75 de ani şi vor participa la probe de dansuri standard, care includ vals lent, quick step, tango, vals vienez, slow foxtrot, şi latino-americane, unde vor dansa samba, cha-cha, rumba, paso doble şi jive.

Toţi participanţii vor fi evaluaţi şi notaţi de un juriu format din dansatori, instructori de dans şi arbitri de talie mondială precum Mihai Petre, Asis Khadjeh-Nouri, Alexey Galchun, Violeta Yaneva, Kristina Horvatova şi Roberto Albanese.

"International Dance Championship îşi doreşte să pună Oradea pe harta mondială a dansului sportiv şi să consolideze tradiţia şi reputaţia clubului Exclusive în organizarea de evenimente de profil de înaltă calitate", se mai arată în comunicat.

Evenimentul va fi televizat şi transmis online pe site-ul federaţiei.

Fondat în 2008 de către Florin Culda şi Oana Veszi, Clubul Exclusive a organizat evenimente dedicate dansului sportiv încă din primii ani de la înfiinţare. Anul trecut clubul a organizat, tot la Oradea Arena, ediţia 2023 a Campionatului Naţional.

Imagini de la competiţia din 2023:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!