România strălucește pe scena internațională, la Campionatul Mondial de Taekwon-do I.T.F. din Tampere – Finlanda, datorită performanțelor remarcabile ale sportivilor pe care i-a deplasat la competiţia de mare importanță, la care au participat peste 1.200 de sportivi din 56 de țări, de pe 6 continente.

Cu 12 medalii de aur, 18 medalii de argint, 14 medalii de bronz cucerite, România este noua Campioană Mondială la Taekwon-do I.T.F.! Rezultatul tricolorilor este cel mai valoros din istoria Taekwon-do I.T.F. din România, cu o istorie de peste 30 de ani.

La acest rezultat lăudabil au contribuit și doi sportivi de înaltă performanță, membri ai Clubului Sportiv Tae-Kyon Oradea și ai lotului național de Taekwon-do I.T.F.

Cătălin Alexandru Topai și Ana Cornelia Heveși au obținut rezultate remarcabile, istorice, după cum se precizează într-un comunicat al clubului bihorean, devenind campioni mondiali.

Ana Cornelia Heveși a ocupat locul I şi a devenit campioană mondială la proba de spargeri forță echipe seniori feminin. De asemenea, s-a situat pe locul secund, devenind vicecampioană mondială la proba de tehnici speciale echipe seniori feminin şi a ocupat locul III la proba de spargeri forță individual seniori feminin.

Cătălin Alexandru Topai s-a clasat pe primul loc şi a devenit campion mondial la proba de tehnici speciale echipe seniori masculin.

„Ce poate un antrenor să-și dorească mai mult? Datorită acestor oameni, care au devenit cei mai buni sportivi din lume, trăiesc și eu, alături de ei, niște sentimente pline de emoții, lacrimi si bucurie, sentimente și trăiri care rămân tipărite în sufletul oricărui antrenor și sportiv care participă la o competiție de asemenea anvergură. Doresc să aduc mulțumiri deosebite sponsorului nostru oficial pentru sprijinul acordat și pentru faptul că a avut încredere în acești doi sportivi de excepție”, a declarat Alexandru Sas, președintele Clubului Sportiv Tae-Kyon Oradea, care a mulțumit și familiilor celor doi sportivi.

„Contează enorm de mult susținerea familiei pentru obținerea acestor performanțe, întrucât, pe lângă pregătirea fizică, ei trebuie să fie pregătiți și psihic și emoțional, iar aceste lucruri trebuie să fie într-un echilibru perfect”, a mai afirmat Sas, care este antrenor emerit al sportului şi instructor internațional 5 Dan I.T.F.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!