Topul celor mai mari contributori la bugetul local în anul 2014 este deschis de firma Selina, aflată în insolvenţă. Compania condusă de omul de afaceri Beniamin Rus (foto dreapta) este urmată de Plastor şi grupul de firme Transilvania General Import Export.

Lista mai cuprinde, în ordinea sumelor vărsate bugetului local firmele RDS&RCS, Shopping Center Holding, Zahărul, H. Essers, Lotus Center, Faist Mekatronic şi Omilos, a anunţat, luni, Primăria Oradea. Potrivit unui comunicat al municipalităţii, în total, cele zece companii au vărsat anul trecut bugetului local peste 3,7 milioane euro.

Cea mai mare investiţie făcută în 2014, în valoare de 20 milioane euro, a fost făcută de firma Tradecenter care ridicat în faţa Lotus Center cel mai modern centru de afaceri din această parte a ţării.

Agenţii economici care au avut anul trecut cele mai mari contribuţii la bugetul local au fost premiaţi sâmbătă, de conducerea municipalităţii, în cadrul galei "Antreprenor pentru Oradea", organizată la Centrul de afaceri Tradecenter.

La evenimentul moderat de realizatorul TV Moise Guran au participat circa 140 de invitaţi, oameni de afaceri, reprezentanţi celor mai importante companii orădene, investitori şi directori ai instituţiilor şi companiilor publice din oraş. Presa locală nu a fost invitată.

"În deschiderea evenimentului, primarul Ilie Bolojan a ţinut să aprecieze că cea mai mare parte din bugetul local e formată din taxele şi impozitele pe venit şi clădiri pe care marii contribuabili le plătesc către municipalitate, mulţumindu-le astfel pentru investiţiile pe care le derulează în Oradea, dar şi pentru locurile de muncă înfiinţate de către aceştia", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Topul pentru anul 2013 a fost deschis, anul trecut, de companiile Transilvania, RDS&RCS şi Shopping Center Holding. Conform evidenţelor municipalităţii, companiile din top 10 contribuiseră cu un an înainte la bugetul local cu circa 3,8 milioane euro.