Cei patru aleşi supleanţi care completează Consiliul Local Oradea format din 27 de membri au depus joi jurământul în deschidere primei şedinţe ordinare din noul mandat.

Astfel, Nicolae Nica, supleant pe lista PNL, l-a înlocuit în Consiliul Local pe Florin Birta, care a depus pe 19 octombrie jurământul de primar, renunţând calitatea de consilier local, iar PSD-iștii Adrian Madar şi Florica Bungău i-au înlocuit pe colegii de partid Florian Bodog şi Cristian Puşcaş, care s-au retras pentru a candida la Parlament, respectiv pentru a-şi urma cariera profesională.

La fel, UDMR-istul Hunyadi Istvan a devenit membru al Consiliului Local în locul lui Derzi Akos, care a renunţat la mandat.

"Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ceea ce stă în puterea şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Oradea. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!", au rostit pe rând în faţa colegilor din Consiliul Local noii aleşi.

Cei patru consilieri au jurat cu mâna pe Sfânta Scriptură şi Constituţie, cu excepţia lui Huniady care, la fel ca şi colegii săi din UDMR ce au jurat săptămâna trecută, şi-a adus propria Biblie.