Alex Topai, un elev care în toamnă va începe clasa a XII-a la Colegiul Național Onisifor Ghibu, a reușit performanța de a se clasa pe locul I absolut, cu cel mai mare punctaj, la Olimpiada Europeană de Geografie.

Potrivit directorului Iulius Timar, liceanul din Oradea a obținut medalia de „aur absolut”, având cel mai mare punctaj, în contextul în care 10% dintre elevii care au participat la olimpiadă au câștigat locul I.

Reușita lui Alex, îndrumat de profesoara Camelia Timofte, nu-i surprinde pe dascălii săi: tânărul este extrem de pasionat de geografie, disciplină pe care o stăpânește foarte bine. Pe lângă că a câștigat și olimpiadele naționale din ultimii ani, anul trecut Alex a mai luat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Geografie.

Concursul de acum a avut loc la Belgrad, iar din lotul României au mai făcut parte încă trei elevi în lotul de seniori, și alți patru în lotul de juniori. Alex a fost singurul elev din Bihor calificat la competiție.

Echipa de seniori a României a mai luat o medalie de aur (Mihai Alexandru Bratu) și două de argint (Svenja Alexia Papirowski, David Mihai Dumitrescu), iar echipa de juniori două medalii de aur (Ștefan Drăguț și Iustin Bălan), una de argint (Cosmin Dulgheru) și una de bronz (Paul Țiplic).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!