Importanţa şi eficienţa portretelor robot, metode şi tehnici de realizare a acestora... Sunt doar câteva din subiectele abordate în cadrul seminarului organizat în perioada 19-23 august la Oradea de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi destinat portretiştilor criminalişti din ţară.

Cursurile, la care participă 45 de criminalişti specilizaţi în portrete robot, sunt susţinute de Lois Gibson, cel mai cunoscut portretist criminalist al Americii, ajunsă în Cartea Recordurilor cu peste 1.200 de infractori prinşi pe baza portretelor robot realizate, respectiv de către fostul ei discipol, portretistul Poliţiei Bihor, Florin Lăzău.

"Prezentăm cazuri rezolvate, tehnici folosite în domeniu, situaţii în care se pot efectua portretele robot, tehnici de intervievare a martorilor şi victimelor", a explicat BIHOREANULUI Florin Lăzău.

Potrivit acestuia, prezenţa portretistului american în Europa reprezintă o premieră. "Lois Gibson susţine pentru prima oară în Europa un astfel de curs şi a venit la Oradea pentru că ne cunoaştem. Am participat la cursurile susţinute de ea, în Chicago, în 2008, şi am rămas în relaţii foarte bune", a mai spus Lăzău.