President Business, cel mai luxos hotel al complexul cu acelaşi nume din Băile Felix, a fost dat în funcţie vineri după-amiază.

Investiţie de 4,5 milioane euro

Hotelul are la parter un restaurant cu 300 de locuri, la primul etaj săli de conferinţe cu capacităţi între 30 şi 200 de locuri, la etajul doi mai multe camere şi două apartamente cu jacuzzi şi terase spaţioase, inclusiv cu o mini-grădină, iar deasupra încă trei etaje cu camere mari şi luminoase.

Încă din primul weekend de funcţionare hotelul are deja ocupate jumătate din cele 70 de camere, iar cererea este în creştere. "Conform rezervărilor făcute, miercurea viitoare vom avea ocupate deja 60 de camere, iar până la sfârşitul săptămânii viitoare hotelul va fi ocupat la întreaga capacitate", a declarat directorul complexului President, Dumitru Fechete.

Lansarea noilor facilităţi de cazare constituie o sfidare a crizei în condiţiile în care, în această primăvară, întreg complexul a fost închis timp de aproape trei luni, pe fondul stării de urgenţă iar apoi de alertă.

Investiţia în noul hotel s-a ridicat la 4,5 milioane euro, în condiţiile în care timp de un trimestru veniturile complexului, închis pentru turişti, au fost zero.

"Ca dotări, dimensiuni şi calitate a finisajelor noul hotel este unul de cinci stele", a spus directorul. Încăperile sunt spaţioase, iar interioarele au fost amenajate după un concept al designerului orădean Marius Negrea şi lucrate în materiale de calitate.

Patru stele "plus"

Proiectat şi realizat ca un hotel de cinci stele, President Business va funcţiona iniţial ca unul de patru stele "plus", spre beneficiul direct al turiştilor. "Nivelul de cinci stele înseamnă, dincolo de calitatea cazării, o altă calitatea a serviciilor, care necesită un număr mai mare de personal, lucru dificil de asumat în actualele condiţii", a explicat directorul Fechete.

Conducerea complexului va reanaliza ideea creşterii numărului de stele după finalizarea celor două bazine exterioare aflate în lucru în dreptul etajului doi al clădirii, precum şi a pasarelei supraterane care va lega hotelul de aquapark-ul President pe deasupra drumului spre Cordău.

În prezent, preţul unei camere duble la President Business este de 110 euro, iar cel al unui apartament de 160 euro. Tarifele sunt însă cele maximale, de recepţie.

Clienții pot beneficia de reduceri de tarife şi de 30%, în funcţie de data la care a fost făcută rezervarea, numărul de zile de cazare, serviciile suplimentare solicitate şi altele.

„Stațiunea” din Felix

Dezvoltat ca o adevărată stațiune în stațiunea Băile Felix, complextul President a pornit în anul 2001 de la un hotel cu 32 de camere, un restaurant cu 110 locuri și două piscine, din care una exterioară.

Complexul a crescut treptat. În anul 2004 a fost amenajată baza de sport, în 2007 a fost inaugurată sala de nunți, iar în 2011 a fost dat în folosință hotelul President, cu 104 camere.

Lansarea aquapark-ului în anul 2012, primul din această parte a țării, a impulsionat dezvoltarea resortului prin numărul mare de turiști atrași. 

Odată cu creșterea numărului de bazine și tobogane din aquapark, complexul și-a adăugat încă două hoteluri: Aqua President, în 2014, cu 24 de camere și patru apartamente, și President SPA, în 2017, cu 45 de camere, 5 apartamente și multiple posibilități de wellness.

În prezent, complexul are o capacitate de cazare de 252 de camere și cuprinde un centru de sănătate și un aquapark cu 18 bazine și 8 tobogane.