O situație de urgență aparte a avut loc vineri în Berlin, unde cel mai mare acvariu cilindric independent din lume a explodat, inundând hotelul Radisson Blu în curtea căruia se afla și străzile din jur. În acvariu erau un milion de litri de apă și 1.500 de pești tropicali.

Acvariul botezat AquaDom avea 14 metri înălțime și deocamdată nu se știe ce a provocat explozia. Două persoane au fost rănite de cioburi, iar Poliția din Berlin a spus că pagubele sunt incredibile, scrie g4media.ro.

AquaDom a fost modernizat în urmă cu doi ani, când în interiorul său a fost construit un lift cu pereți transparenți, ca vizitatorii să aibă o experiență inedită. Unele din camerele hotelului aveau vedere direct spre acvariu.

Oaspeții hotelului au fost mutați, iar strada din fața sa a fost închisă din cauza „cantității extreme de apă de pe carosabil”.

AquaDom a fost deschis în decembrie 2003 și a intrat în Cartea Recordurilor, din cauza dimensiunilor sale. Construcția lui a costat circa 12,8 milioane de euro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!