Cel mai mare val de concedieri colective din Bihor va face în ultimele trei luni ale acestui an aproape 500 de victime.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor arată într-un comunicat dat publicităţii marţi că „în cursul lunii septembrie 2015 s-au depus spre înregistrare 5 notificări cu privire la intenţia de concediere colectivă”, ele vizând „un număr estimativ de 469 salariaţi”.

Notificările au fost înregistrate de firme care activează în industria confecţiilor textile, construcţiilor şi electronicelor.

Între cele cinci societăţi una, din Beiuş, va fi închisă, astfel că vor rămâne fără slujbe toţi cei 55 de angajaţi pe care încă îi are, celelalte patru firme fiind din Oradea.

Între companiile care şi-au anunţat intenţia de concedieri colective se numără şi una din Parcul Industrial, care va renunţa la peste 100 de salariaţi din mai mult de 3.000 câţi numără în total dar, dat fiind faptul că are puncte de lucru în mai multe locuri din ţară, nu este cert dacă angajaţii care vor fi disponibilizaţi sunt orădeni.

Pe de altă parte, concedierile colective din construcţii sunt un fenomen normal în această perioadă, întrucât pe timpul iernii activitatea în acest domeniu se restrânge sever din cauza condiţiilor meteo, nu doar a lipsei de comenzi.