Laboratorul Spitalului Municipal din Oradea a identificat încă două persoane cu coronavirus în urma analizelor făcute în cursul zilei de luni, când a fost atins un nou record local de testări: 152. Marţi dimineaţă, numărul total al bolnavilor infectaţi din spital era de 49 persoane, iar cel al bolnavilor vindecaţi de 6 persoane, cu una mai mult decât în ziua precedentă. Cel mai tânăr suspect din spital este un băieţel de numai 3 ani.

"Luni s-au procesat cele mai multe analize de probe biologice de când avem aparatul PCR la Oradea. S-au făcut 152 de teste, în baza cărora au fost confirmate două noi cazuri, dintre persoanele suspecte aflate la secţia de Boli Infecţioase II", au declarat BIHOREANULUI surse medicale.

Potrivit acestora, luni au fost făcute patru serii de teste pentru procesarea a câte 38 de probe biologice. Pe lângă cele 2 rezultate pozitive pentru persoane suspecte din spital, au mai ieşit pozitive alte 3 rezultate, pentru probe de la pacienţi confirmaţi anterior şi îngrijiţi la secţia de Boli Infecţioase I, acolo unde se află bolnavii deja diagnosticaţi cu coronavirus.

Pe de altă parte, sursele BIHOREANULUI spun că au fost testate şi 11 cadre medico-sanitare care lucrează în secţia ATI a Spitalului Municipal, în cazul tuturor rezultatele confirmând inexistenţa virusului.

Alte 5 rezultate au fost neconcludente şi urmează ca testele să fie repetate. Unul din aceste rezultate neconcludente este pentru un băieţel de numai 3 ani, cea mai mică vârstă a unui potenţial pacient din Bihor.

Sursele BIHOREANULUI afirmă că până marţi dimineaţă în Bihor au fost confirmate, cumulat de la începutul crizei Covid-19, 57 de persoane infectate, din care 6 au fost declarate vindecate şi externate, dar şi 2 decese.

În prezent, în întregul Spital Municipal sunt internate 77 persoane, din care 49 confirmate pozitiv, iar 20 cu statut de suspecte.

În Bihor, mai sunt în carantină 1.064 persoane şi alte 1.866 în autoizolare, cifre valabile marţi dimineaţă.