La fel ca în ultimii 5 ani, clubul CSC Crişan Oradea va organiza o nouă ediţie a seminarului internaţional de karate sportiv PSK.

Ediţia din acest an (a VI-a) a seminarului va avea loc la Băile Felix, la sala de sport de la Sânmartin şi la sala de festivităţi a Hotelului Poeniţa, în perioada 28-31 ianuarie.

"Când am început să organizam acest eveniment, ne-am concentrat atenţia spre calitatea organizării şi a eficienţei predării, dar totuşi nu ne-am gândit că vor urma alte ediţii, an de an şi la un nivel din ce în ce mai ridicat. Trebuie să fiu corect şi sincer şi să spun că toată strădania noastră nu ar fi putut avea rezultate, dacă nu am fi avut participanţi sportivi în număr tot mai mare", a declarat Florin Crişan, preşedintele clubului CSC Crişan Oradea.

Conform organizatorilor, ideea pe care s-a dezvoltat acest eveniment este aceea de a prezenta sportivilor la fiecare început de an, trendul procedeelor tehnice şi noile concepţii în pregătirea antrenamentelor, care vor fi puse în aplicare de maeştrii recunoscuţi pe plan internaţional.

Pentru această ediţie, este aşteptat un număr de peste 500 de sportivi din mai multe ţări, care se vor antrena pentru kata shotokan, shito ryu sau kumite sportiv, în minim 21 de antrenamente, pe parcursul a patru zile.

Totodată, începând cu acest eveniment, sportivii pot fi însoţiţi de părinţi sau alte persoane, care pot beneficia de aceleaşi condiţii precum participanţii la seminar. Astfel, cei prezenţi "se vor putea bucura de o scurtă vacanţă în Băile Felix, cel mai mare SPA resort din ţară, cu izvoare termale, având trei aqua parcuri şi sute de unităţi de cazare. De asemenea, vor putea vizita Oradea cu Cetatea Medievală, Peştera Urşilor, Centrele de SKI, sau Mall-urile la o sesiune de shopping", după cum a mai declarat Florin Crişan .

Printre invitaţii cu renume internaţională, la ediţia din acest an va fi prezent la Băile Felix şi cel mai cunoscut om din lume din acest domeniu, belgianul Junior Lefevre, multiplu campion mondial şi preşedintele Federaţiei Jutsko.

Sportivii care vor fi prezenţi în acest an la seminarul internaţional de karate sportiv PSK vor proveni din România, Croaţia, Rusia, Italia, Ungaria, Serbia şi India.