Imagini care reflectă momente și evenimente importante petrecute în 2023, în viața publică din Bihor și din județul vecin, Hajdú Bihar, vor putea fi admirate, la Cetatea Oradea.

Vernisajul expoziției dedicate finaliștilor și câștigătorilor celei mai recente ediții a concursului de fotografie de presă organizat de Asociația Internațională „Euro Foto Art” va avea loc sâmbătă, de la ora 18, la Centrul Expozițional EFA, Galeria „Matei Stegerean” din Corpul E al fortăreței orădene.

Tot atunci va avea loc festivitatea de premiere, urmată de o expoziție cu lucrările autoarei Kiss Annamerie (Hajdú-Bihari Napló), care a obținut mai multe cupe de-a lungul anilor la acest concurs. Momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József, transmit organizatorii.

În cadrul concursului menționat, au fost premiați și cei doi fotoreporteri ai BIHOREANULUI, Szilágyi Loránd și Paul Lelea.

Foto: Szilágyi Loránd / BIHOREANUL

Lista completă a premiilor și câștigătorilor: Camelia Busu (Jurnal Bihorean) din Oradea și Kiss Annamerie (Hajdú-Bihari Napló) din Debrețin au primit cele două Cupe ale fotoreporterilor bihoreni, Szilágyi Loránd (Bihoreanul) a fost laureat cu Cupa Casei Partium Debrețin, Ciucur Losonci Antonius (Bihari Napló) a primit Cupa Summit Agro România, Ovi D. Pop și Jusztin László KMFT au primit medalii Carol Pop de Szathmári, iar plachete cu același nume au primit Paul Lelea (Bihoreanul), Kandert-Mikula Szilvia (DEHIR) Dan Bureția (România TV) și Csíki János KMFT.

Foto: Szilágyi Loránd / BIHOREANUL

În această ediție a concursului internațional au fost înscrise 140 de imagini, iar juriul a acceptat 72 dintre ele, stabilind apoi premianții.

Fotografiile pot fi văzute și online, pe site-ul asociației Euro Foto Art, și vor fi proiectate și pe ecranele din mijloacele de transport care circulă în Oradea, ca urmare a unui protocol încheiat cu OTL.

Foto: Paul Lelea / BIHOREANUL

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!