Fotoreporterii ziarului BIHOREANUL și ai portalului de știri eBihoreanul.ro, Szilágyi Loránd și Paul Lelea, primesc noi premii pentru imaginile pe care le semnează. În cadrul noii ediții a Concursului de fotografie de presă din Euroregiunea Bihor - Hajdú Bihar, lui Szilágyi Loránd i se acordă Cupa Casei Partium din Debrețin, în timp ce Paul Lelea primește una dintre plachetele Carol Pop de Szathmári.

Din selecția de fotografii realizate în anul 2023 de Szilágyi Loránd, juriul concursului transfrontalier a decis să premieze una care-l surprinde pe primarul Oradiei, Florin Birta, în spatele unor bărbați în costume de husari, la festivitatea din 15 martie, de Ziua maghiarilor de pretutindeni. 

Din selecția realizată de Paul Lelea a fost remarcată o fotografie care surprinde un moment inedit: primarul Oradiei, Florin Birta, și ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, făcându-și un selfie în fața Primăriei Oradea (foto jos), cu ocazia vernisajului unei expoziții aduse de americani în orașul de pe Crișul Repede. 

Atât Szilágyi Loránd, cât și Paul Lelea au fost premiați și în alți ani pentru imaginile lor în cadrul acestui concurs transfrontalier.

Ediția a IX-a a Concursului de fotografie de presă din Euroregiunea Bihor - Hajdú Bihar a fost organizată de către Asociația Internațională „Euro Foto Art” în parteneriat cu Summit Agro România și Casa „Partium” din Debrețin (HU), sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), recunoscute de UNESCO. 

La concurs au putut participa fotoreporteri, ziariștii și colaboratorii mass-mediei tipărite și electronice din județele Bihor (RO) și Hajdú-Bihar (HU), cu maximum 10 imagini fiecare. „Organizatorii au primit pentru această ediție a concursului internațional 140 de imagini, realizate în Euroregiunea Bihor - Hajdú Bihar de fotoreporteri profesioniști și amatori din această Euroregiune, respectiv din Serbia”, se arată într-un comunicat trimis joi de Euro Foto Art. 

Juriul a fost format din dr. Ramona Novicov, critic de artă, artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP, președintele Asociației „Euro Foto Art” (președintele jurului) și Stanik István, expert media Debrețin (HU). 

Cele două cupe ale fotoreporterilor, adică premiile principale ale concursului, au revenit la această ediție jurnalistei Camelia Bușu (Jurnal Bihorean) din Oradea și jurnalistei Kiss Annamerie (Hajdú-Bihari Napló) din Debrețin. 

Fotografie realizată de Kiss Annamerie și premiată la Concursul de fotografie de presă din Euroregiunea Bihor - Hajdú Bihar

„Cupa Casei Partium a fost acordată fotoreporterului Szilágyi Loránd (BIHOREANUL) din Oradea (RO). Cupa Sumit Agro Romania a fost atribuită ziaristului și fotoreporterului Ciucur Losonci Antonius (Bihari Napló) din Oradea. Medalia de bronz Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly a fost acordată fotoreporterilor: Ovi D. Pop (RO) și Jusztin László KMFT (SRB). Având în vedere nivelul artistic deosebit al imaginilor acceptate pentru expunere, juriul a acordat suplimentar și patru plachete Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly fotoreporterilor: Paul Lelea (BIHOREANUL), Kandert-Mikula Szilvia (DEHIR) Debrețin (HU), Dan Bureția, Románia TV (RO) și Csíki János KMFT (RO)”, se arată în informarea oficială.

Jurnalista Camelia Bușu primește una dintre cele două cupe ale concursului, inclusiv pentru fotografia realizată la pictura murală care acoperă un zid de lângă Parcul Brătianu.

Expoziția ce va cuprinde mai multe imagini realizate de fotografii premiați va fi vernisată sâmbătă, 24 februarie, la ora 18, la Galeria „Matei Stegerean” din Corpul E al Cetății Oradea. Tot atunci vor fi înmânate și premiile. 

Pe 14 martie, expoziția va fi vernisată și la Casa „Partium” din Debrețin. Fotografiile vor fi proiectate și pe ecranele din mijloacele de transport în comun ale OTL, printr-un parteneriat pe care l-a încheiat Asociația Internațională „Euro Foto Art”. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!