Expoziţia fotoreporterilor din regiunea Bihor - Hajdú-Bihar, organizată anual în Oradea de Asociaţia Euro Foto Art, a ajuns şi în Debreţin, fiind vernisată miercuri, de Ziua Maghiarilor de pretutindeni, în prezenţa unui public numeros.

În Casa Partium din Debrețin a fost expuse inclusiv mai multe fotografii realizate de fotoreporterii BIHOREANULUI, Szilágyi Loránd şi Paul Lelea.

Expoziţia a fost prezentată în limba maghiară de expertul media Stanik István, director al Casei Partium, iar la vernisaj a fost invitată să vorbească şi viceprimărița Oradiei, Antonia Nica.

"Participăm astăzi la un moment creat de fotografii care au captat cu pasiune oameni, evenimente şi clipe, care acum sunt amintire, dar care continuă să îşi poarte mesajul în eterul tainic al acestei aventuri care este viaţa. Trebuie să ştiţi că nu numai fotografiile se zbat să surpindă viaţa, la fel fac şi oamenii de presă, pentru că, de cele mai multe ori, aleg să nu vadă ceea ce s-a făcut, ci și ceea ce mai este de făcut. La fel o fac şi revoluţionarii, pentru că ei cred că dacă au ales speranţa, totul este posibil", a spus Antonia Nica, potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori.

Vernisajul a fost presărat şi cu câteva momente muzicale oferite la pian de Ács János şi interpretate de cântăreaţa Ujhelyi Kinga.

În competiţia dedicată fotoreporterilor din regiunea Bihor - Hajdú-Bihar, organizată de asociația fotografului Stefan Toth, la începutul lunii februarie, 11 concurenţi ai publicaţiilor BIHOREANUL, Jurnal Bihorean, Crişana, Bihari Napló, Várad, Denagy.hu, Dehir.hu, Hajdú-Bihari Napló (ultimele trei din Ungaria), dar şi ai Asociaţiei Euro Foto Art şi editurii Duran’s.

Cei doi fotoreporterori ai BIHOREANULUI au reuşit să impresioneze juriul şi să câştige Cupa "Summi Agro" România, acordată fotoreporterului Szilágyi Loránd, şi Cupa "Partium" Debreţin, care i-a revenit lui Paul Lelea.

Expoziţia va putea fi vizitată în Casa Partium din Debrețin până în 15 aprilie.

Imaginile fotografilor vor putea fi admirate şi în mijloacele de transport în comun din Oradea dotate cu monitoare, în baza unui parteneriat între Asociaţia Euro Foto Art şi OTL.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!