Iubitorilor baschetului orădean li se pregăteşte un show special. Pe 31 mai, în Arena Antonio Alexe va veni trupa Harlem Globetrotters, cunoscută pentru trucurile ei spectaculoase de baschet.

Fondată în anul 1926, în Chicago, cu denumirea iniţială de Savoy Big Five, trupa Harlem Globetrotters a oferit peste 26.000 spectacole în 122 ţări de pe întreaga planetă. După cum notează şi site-ul clubului CSM Oradea, mutarea în cartierul Harlem din New York City s-a consemnat în anul 1929, iar spectacolele acestei trupe îmbină atelticismul, spectacolul de teatru, comedia, precum şi îndemânarea şi calitatea baschetbalistică.

Cele mai sonore nume care au evoluat pentru Harlem Globetrotters sunt Wilt Chamberlain, Marques Haynes, Goose Tatum, Red Klotz. O serie de celebrităţi au fost membri onorofici ai Harlem Globetrotters. Între aceştia pot fi enumeraţi Papa Ioan Paul II, Kareem Abdul-Jabbar, Jackie Joyner-Kersee, Nelson Mandela. De asemenea, legendarul Magic Johnson a semnat în anul 2003 un contract pe viaţă în valoare de un dolar cu Harlem Globetrotters.

"CSM Oradea se bucură de prezenţa unuia dintre cei mai de seamă ambasadori ai sportului cu mingea la coş la scară globală. Cu această ocazie, conducerea clubului, împreună cu promotorii şi organizatorii turneului întreprins de Harlem Globetotters în România, va oferi un număr de bilete la preţ promoţional pentru suporterii CSM Oradea care şi-au manifestat şi demonstrat ataşamentul faţă de culorile", se precizează într-o informare publicată pe site-ul CSM Oradea.

Pe myticket.ro biletele pentru show-ul de la Oradea se vând la 120 lei.