Celebrul balerin Sergei Polunin, originar din Ucraina, care are și cetățenie rusă, a stârnit indignarea internauţilor care îl urmăresc. Acesta a publicat marţi, în plin război declanşat de Rusia în Ucraina, o imagine în care se vede cum umerii săi au fost "decoraţi" cu două tatuaje cu chipul liderului de la Kremlin.

În imaginea care arată pieptul gol al balerinului se vede şi un tatuaj mai vechi, estompat, tot cu chipul lui Vladimir Putin, pe care şi l-a făcut în 2018.

Mulţi urmăritori ai dansatorului au scris în secţiunea de comentarii că nu înţeleg acest gest. "Ce e în neregulă cu tine?", "De ce nu trăieşti în Rusia, dacă îl iubeşti pe acest bărbat?", "Mare dansator, puţină minte", "Prin faptul că ai aceste tatuaje înseamnă că sprijini crima şi tortura" - sunt câteva dintre mesajele care i-au fost transmise pe Instagram. Alţii însă i-au transmis felicitări. "Bravo!", "Mândria unei naţiuni", au scris unii.

Acesta nu a transmis informaţii despre motivele care l-au determinat să îşi mai dorească încă două tatuaje cu Putin. 

Site-ul de ştiri Hotnews.ro notează că la finalul anului 2018 Polunin a apărut pentru prima dată cu un tatuaj cu chipul lui Vladimir Putin pe piept. "Văd lumina când mă uit la el", a spus el la vremea aceea. 

Balerinul ucrainean a fost prezent în 2021 la Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), când a făcut alte declaraţii controversate. Întrebat atunci de jurnalişti de ce şi-a tatuat faţa lui Putin pe piept, el a spus că îl admiră pe acesta şi că îşi doreşte ca liderul de la Kremlin să devină liderul lumii.

"L-am întâlnit pe Vladimir, i-am simţit energia. (...) Cred, în general, că e bine să ai un echilibru în lume şi mulţi oameni respectă asta. E important să avem o Americă puternică, o Rusie puternică, o Europă puternică, o Asie puternică. E bine să avem asta, dar eu cred că el ar trebui să fie liderul lumii. În Occident, oamenii se ofensează aşa de uşor, deoarece cuvintele sunt reglementate - să spui asta, să nu spui asta. Eu sunt pentru a spune orice. Te poţi schimba, oamenii se schimbă, pot spune apoi altceva. Nu ai cum să ştii ce simt oamenii, iar unora le place să facă pe victimele, ceea ce, în opinia mea, nu este cel mai bun lucru ", a susţinut el, potrivit Digi24.ro

Născut în 1989, în Herson, Ucraina, balerinul a dansat pe cele mai mari scene ale lumii - la Staatsballet Munchen şi Teatrul Balşoi din Moscova. El a apărut în filmul regizat de Kenneth Branagh "Crima din Orient Express" (2017), în thrillerul "Red Sparrow" (2018) şi în filmul "Corbul alb" (The White Crow, 2018).

În prezent acesta are trei cetăţenii: ucraineană, rusă şi sârbă. 

La 19 ani a fost cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet, iar doi ani mai târziu a şocat lumea artistică după ce a spus că se retrage din trupa acestei şcoli prestigioase pentru o carieră independentă, mai notează Digi24.ro.

În prezent, el deţine propria companie de producţie, Polunin Ink, prin intermediul căreia realizează show-uri în toată lumea ("Sacre", "Rasputin", "Little Red & The Wolf", "Satori" şi "Romeo şi Julieta"), în colaborare cu mari artişti.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!