Aşa cum anticipam acum câteva luni, licitaţia pentru construirea CET-ului pe gaz a fost adjudecată de combinaţia dintre italienii de la STC spa şi botoşănenii de la Elsaco Engineering, cu larga consultanţă a lui Anton Tămăşiu, fost director la un CET din Germania.

M-aş fi bucurat ca la cea mai mare licitaţie din istoria oraşului să nu câştige prima firmă ieşită în cale în Italia, pe vremea când se prospecta piaţa şi se căutau soluţii tehnice.

M-aş fi bucurat ca la cea mai mare licitaţie din istoria oraşului, din cele trei participante să nu câştige cea cu punctajul cel mai mic, obţinut prin descalificarea contracandidatelor.

M-aş fi bucurat ca victorioasa Elsaco Engineeering să nu se fi înfiinţat cu doar trei luni înainte de licitaţie. E drept că este puiul mai celebrei Elsaco Electronic, firma care a avut serioase probleme, tocmai la Oradea, la un fleac de lucrare de o complexitate mult mai mică decât cea a viitorului CET pe gaz.

M-aş fi bucurat ca Elsaco să nu fi fost lipită ca marca de scrisoare de primarul liberal al Bacăului şi de consultantul centralei orădene.

M-aş fi bucurat ca draga de comisie de la Primărie să nu piardă trei luni ca să găsească nod în papură contracandidaţilor companiei Elsaco, pentru că o asemenea amânare, urmată de posibilele contestaţii, poate pune în pericol întregul proiect.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Scandal la licitaţia centralei pe gaz: Romelectro acuză Primăria că ar fi favorizat un concurent"