Comisia tehnică pentru probleme de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat în ședința de joi închiderea traficului auto prin centrul cartierului Europa în cursul zilei de sâmbătă.

Fără mașină în Europa...

Potrivit unui comunicat al Primăriei, restricțiile de circulație vor fi impuse pentru desfășurarea în condiții de siguranță a manifestărilor organizate de riverani cu ocazia zilei cartierului.

„Comisia a dat aviz pentru închiderea circulației auto în data de 18 septembrie, pe strada Gabor Jozsef, pe tronsonul cuprins între strada Gabor Jozsef 38 și intersecția cu strada Ștefan Odobleja 115, între orele 10:00 – 18:00, în contextul organizării de către locatarii Cartierului Europa a întrunirii Ziua Cartierului Europa”, a transmis Primăria.

În cadrul aceleiași ședințe, comisia a mai aprobat închiderea circulației pe pista pentru biciclete din interiorul Parcului Brătianu în data de 21 septembrie între orele 16:30 și 19:00.

Măsura va fi luată pentru organizarea în condiții de siguranță a unui concurs de biciclete și instructaj rutier pentru copii, la solicitarea ADI Transregio.

Lucrări în prelungire

Comisia a mai avizat printre altele prelungirea restricțiilor de circulație de pe străzile Atelierelor (tronson cuprins între străzile Aleea Salca și Thurzo Sandor) și Libertății (tronson cuprins între străzile Iosif Vulcan și Aurel Lazăr) până pe 30 septembrie.

Măsura va fi luată pentru desfășurarea în bune condiții a lucrărilor de amenajare a noii linii de tramvai respectiv de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare începute pe cele două străzi.

Potrivit comunicatului, comisia a mai avizat cu ocazia întâlnirii și „restricționarea parțială a traficului rutier pe o bandă a sensului de mers în perioada 20 septembrie – 31 octombrie, pe tronsonul cuprins între strada Meiului și strada Constantin Noica”, unde au loc lucrări de reabilitare a bulevardelor Nufărul și Cantemir.