Orădenii care locuiesc în zona centrală şi cartierele Dragoş Vodă, Velenţa şi Nufărul au rămas în joi fără apă caldă şi căldură. Trei avarii în lanţ, declanşate pe magistralele de termoficare 1 şi 4, au dus la sistarea serviciilor prin 26 de puncte termice.

"În cursul zilei de joi cantitatea de apă de adaos necesară în reţea a crescut de la 150 tone pe oră, la cât am stabilizat pierderile în ultimii ani, la 400 tone pe oră, ceea ce înseamnă că avem o avarie în reţea care, judecând după debit, nu poate fi decât pe reţeaua primară", a declarat Stănel Necula, directorul Termoficare.

Avarii în lanţ

Verificările făcute în teren de angajaţii societăţii de Termoficare au scos la iveală mai multe avarii, din care trei majore. Printre acestea se numără avaria apărută pe magistrala 1, la intersecţia Bulevardului Magheru cu Parcul Traian care a cauzat oprirea a 11 puncte termice (404, 405, 406, 407, 409, 410, 411, 412, 413, 416  şi 417).

Măsura afectează consumatorii, inclusiv cei deserviţi de puncte termice proprii, situaţi pe străzile Eminescu (între Iorga şi Republicii), Deltei, Dunărea, Republicii, General Magheru, Bărăganului, Gheorghe Doja, Măcinului, Olteniei, Delavrancea, Petru Rareş, Parcului, General Berthlot, Andrei Mureşanul, I.C. Brătianu, Aleea Ştrandului, Libertăţii, Aurel Lazăr, Andrei Şaguna, Parcul Traian, Tribunalului şi Schubert.

Spărtută la racord

Tot o spărtură a fost identificată şi pe Magistrala 4, la racordul reţelelor noi cu cele vechi de la intersecţia bulevardului Magheru cu strada Gheorghe Doja. Avaria a dus la oprirea a cinci puncte termice (300, 301, 302, 303 şi 836).

Acestea deservesc consumatorii situaţia pe străzile Dunării, Republicii, Gheorghe Dima, Snagovului, General Magheru, Braşovului, Rovine, Nicolae Jiga, Delavrancea, Parcului, Heliade Rădulescu, Ilie Cristea, zona ştrandului municipal şi a cartierului Dragoş Vodă.

Efecte în tot oraşul

În plus, în urma multiplelor secţionări ale reţelei primare, au fost sistate serviciile prin alte zece puncte termice (839, 840, 844, 845, 856, 863, 868, 878, 883, 890) situate în zona complexului comercial Lotus, precum şi cartierele Velenţa, Prima şi Nufărul până la Universitatea Emanuel.

Potrivit directorului Stănel Necula, echipele de intervenţie au fost consemnate la locul de muncă până la înlăturarea avariilor. "Toţi oamenii necesari au fost opriţi peste program. În cursul nopţii vom interveni în paralel la toate avariile apărute după care, în funcţie de evoluţia lucrărilor, la dimineaţă vom trece la umplerea instalaţiilor", a spus directorul.

Cel mai probabil serviciile de alimentare cu apă caldă şi căldură a consumatorilor afectaţi de avarii, inclusiv a celor deserviţi de propriile puncte termice, vor fi reluate în prima jumătate a zilei de vineri.

Pentru informaţii suplimentare orădenii pot apela dispeceratul Termoficare la numărul de telefon 0800070800, apelabil gratuit din toate reţelele fixe şi mobile.