O bihoreancă aflată la volanul unei maşini şi pasagera sa au scăpat fără nicio zgârietură dintr-un cumplit accident rutier produs miercuri seară, în jurul orei 20, pe DN 76, lângă Răbăgani.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, o femeie de 45 de ani, din localitatea Budureasa, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Oradea - Beiuş, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum. Astfel, pe un carosabil umed, timp ploios şi vizibilitate redusă, şoferiţa a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, autoturismul a ieşit în afara părţii carosabile în partea stângă a direcţiei sale de deplasare, a acroşat un cap de pod şi s-a răsturnat într-o vale adâncă de peste 10 metri.

Din fericire, ambele femei au scăpat doar cu sperietura asta pentru că, după cum spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, purtau centuri de siguranţă.

"Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii accidentului", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Ținând cont de condiţiile meteo din ultima perioadă şi de faptul că precipitațiile vor fi tot mai dese, polițiștii recomandă șoferilor să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de maşina din faţa sa, să folosească luminile de întâlnire, pe toate categoriile de şosele, să evite pe cât posibil depăşirile şi, atât ei cât şi pasagerii, să cupleze centura de siguranţă. 

De asemenea, cum vântul puternic poate influenţa mersul autovehiculelor, poliţiştii cer prudenţă sporită şi conducerea cu ambele mâini pe volan.