Proiectul viitoarei centuri metropolitane, susţinut public de primarul Ilie Bolojan, bagă în şedinţă USL Bihor. „Am transmis o invitaţie către PNL Bihor pentru iniţierea unei întâlniri a USL la sediul PSD în cursul săptămânii viitoare", a afirmat preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

La întâlnirea de joia viitoare vor participa câte cinci delegaţi ai celor două filiale, social-democraţii urmând să îşi aleagă reprezentanţii încă în cursul acestei zile. Consultările de săptămâna viitoare sunt cu atât mai importante cu cât sunt primele organizate după mai bine de un an de zile, iar în cadrul acestora vor fi puse în dezbatere teme importante pentru judeţ.

„Va trebui să stabilim care este proiectul strategic al judeţului Bihor pe care îl va susţine USL. După cum s-a văzut, Primăria are deja unul gata şi încearcă să ne convingă că este bun. Putem să venim cu o alternativă la acesta sau să îl preluăm de-a gata", a spus Mang, care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

Şansele ca proiectul centurii metropolitane anunţat miercuri de primarul Ilie Bolojan să primească susţinerea necondiţionată a USL par însă destul de mici, căci reprezentanţii CJ încearcă să ofere o alternativă la acesta. „Eu cred că Oradea ar trebui să aibă şi ea un obiectiv în cadrul acestui proiect, dar nu toţi banii să meargă către reşedinţa de judeţ. Un obiectiv strategic ar putea fi realizarea unei conexiuni cu autostrada din Ungaria pe care să reuşim să o legăm de drumul de Satu Mare", a sugerat Mang.

O altă temă de pe agenda întâlnirii de săptămâna viitoare o constituie stabilirea unei modalităţi de colaborare între aliaţi, concretizată inclusiv prin desemnarea atribuţiunilor celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, în condiţiile în care preşedintele Cornel Popa nu i-a împuternicit nici până acum să răspundă de un domeniu.

„Faptul că nu avem un parc industrial, că nu avem un aeroport, demonstrează că astfel de obiective nu se pot realiza de unul singur, de aceea va trebui să împărţim atribuţiunile către vicepreşedinţii Consiliului Judeţean. Actuala situaţie nu m-a mulţumit nici până acum, dar am avut răbdare. Acum nu mai am răbdare", a declarat liderul PSD Bihor.

Potrivit spuselor lui Ioan Mang, ultima întâlnire la nivelul USL Bihor a avut loc în iulie, anul trecut.