International School of Oradea, o unitate de învăţământ privată pentru care, în urmă cu un an, procurorii au deschis un dosar de zădărnicire a combaterii bolilor, pe motiv că organiza activităţi şcolare în ciuda restricţiilor, a anunţat că dosarul a fost clasat. Mai mult, amenda încasată tot atunci de directorul şcolii a fost de asemenea anulată de judecători.

În noiembrie 2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunţat că a găsit mai mulţi elevi şi profesori în sălile de clase ale unei şcoli private din municipiu, motiv pentru care a început cercetările.

Procurorii arătau la acea vreme că Oradea era în scenariul roşu, aşadar toate unităţile de învăţământ din oraş erau închise. Tot atunci, ISO a susţinut că, de fapt, derula un program after-school, care nu era supus restricţiilor, dar şi că şcoala nu se regăsea pe lista unităţilor de învăţământ închise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Dosarul penal a fost clasat, a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, International School of Oradea. Mai mult, unitatea de învăţământ a obţinut şi anularea definitivă a unei amenzi pe care directorul Ahmet Dundar a primit-o, pe motiv că ar fi permis accesul elevilor în şcoală. Directorul a fost amendat atunci de Poliţie cu suma de 2.000 de lei.

„Dosarul penal a fost clasat mai demult, dar acum am obţinut şi decizia definitivă pentru anularea sancţiunii. Instanţa a confirmat că acele restricţii nu se aplicau unităţilor after-school”, a declarat avocatul şcolii, Claudiu Popovici, pentru BIHOREANUL.

ISO a ţinut să precizeze, în comunicatul de miercuri, că unitatea de învăţământ „urmărește cu atenție reglementările legale, desfășurarea cursurilor fiind realizată în condiții de maximă siguranță sanitară”.