Tribunalul Bihor a amânat judecarea propunerii de arestare în lipsă formulată pe numele lui Victor Micula în dosarul în care acesta a fost trimis în faţa instanţei alături de patru poliţişti, acuzaţi că l-au protejat şi i-au permis accesul la bazele de date secrete ale MAI.

Potrivit portalului instanţei, judecătorul a dispus, luni, ca dezbaterile să fie amânate "în vederea îndeplinirii legale a procedurii de citare cu inculpatul", în Elveţia, unde Micula s-a "refugiat" de mai bine de o jumătate de an, fiind cazat într-un apartament la un hotel de 5 stele, în care organizează petreceri cu prieteni din România și din care transmite prin rețele sociale lecții online de educație antreprenorială.

Sursele BIHOREANULUI susţin că, la dezbateri, Micula a fost reprezentat de o suită de 5 avocaţi, iar decizia de amânare s-a luat în ciuda opoziţiei procurorului, care a invocat că apărătorii nu au depus niciun document din care să rezulte că milionarul şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa în hotelul din Elveţia şi, ca atare, poate să se mute oricând la o altă adresă. Singura adresă la dosarul cauzei arată că Victor Micula are reşedinţa la Oradea. 

Dezbaterile s-au amânat pentru data de 26 ianuarie 2021.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Victor Micula a fost trimis în judecată pe 19 decembrie alături de patru agenţi de poliţie, Ovidiu Iovian Vaida, Camelia Erdei, Alin Claudiu Zanca, respectiv Claudiu Rengle, cel din urmă pensionat între timp, iar prin rechizitoriul înaintat instanţei, procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a solicitat arestarea preventivă a tânărului milionar. 

Lui Micula i se impută că, în loc să se prezinte şi să lămurească acuzaţiile, a sfidat organele de anchetă și s-a sustras urmăririi penale, atacându-i în mediul online pe ofiţerii DGA care l-au cercetat, catalogându-i infractori pe conturile sale de pe rețele sociale.

Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Bihor şi se află în Camera preliminară a instanţei.