Bihorenii care doresc să obţină certificat de atestare a domiciliului sau cetăţeniei pentru valorificarea unor drepturi în străinătate se pot adresa direct sau printr-o persoană împuternicită Serviciilor Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor de la locul de domiciliu sau Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor a Judeţului Bihor din strada Republicii nr. 24.

"Pentru obţinerea acestor documente, cei interesaţi vor prezenta: cerere, care se depune personal de către titular sau prin împuternicit, cu procură specială, actul de identitate în original şi copie, procura specială şi, după caz, traducerea legalizată a procurii, pentru situaţia în care se solicită eliberarea certificatului de atestare a domiciliului şi a cetăţeniei române prin împuternicit", se menţionează într-un comunicat al Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor a Judeţului Bihor.

Potrivit documentului, pentru obţinerea documentelor solicitantul va mai trebui să prezinte chitanţa reprezentând taxa consulară, în valoare de 22 de lei, achitată la CEC Bank sau Trezorerie în contul bugetului de stat şi taxa extrajudiciară de timbru în valoare de 5 lei.