CET-ul intră în iarnă cu un director nou. Călin Ungur, directorul de producţie al centralei, este de vineri noul director general al Electrocentrale. Acesta va ocupa funcţia vacantată prin plecarea lui Dragoş Gligor până la ieşirea din iarnă, când municipalitatea va organiza concurs pe post.

Inginer de profesie şi fiu al fostului director general Sorin Ungur, care a condus CET-ul până la pensionare, în 2001, Călin a fost de-a lungul timpului şef de producţie, iar din 2002 director de producţie al centralei.

Noul director general şi-a câştigat postul la concurenţă cu directorul tehnic, Daniel Francisc. Cei doi au susţinut în faţa unei comisii formate din reprezentanţi ai conducerii Electrocentrale şi ai municipalităţii un interviu în care au prezentat soluţii punctuale la problemele centralei precum: conformarea CET-ului la standardele de mediu, redimensionarea personalului şi soluţionarea problemelor tehnice ale centralei.

"Majoritatea membrilor comisiei au înclinat către domnul Călin Ungur. Dumnealui a fost avantajat de disponibilitatea de a se adapta la un management de tip privat, deschiderea spre nou şi intenţia de a face performanţă", a declarat Stănel Necula, administratorul special al Electrocentrale.

Potrivit lui Necula, Călin Ungur va asigura interimatul la conducerea centralei până ieşirea din iarnă, când municipalitatea va organiza concurs pe post conform legii privind guvernanţa corporativă a regiilor şi socităţilor cu capital de stat. Daniel Francisc va rămâne în continuare director tehnic al CET.