Oficiul de Cadastrul şi Publicitate Imobiliară Bihor (OCPI) îşi va depăşi în această toamnă planul la încasări. Din buzunarul orădenilor! Nu mai puţin de 7.000 de consumatori ai Electrocentrale, din care circa 2.500 de orădeni care locuiesc la casă şi cam 4.500 de firme, au fost somaţi de CET în ultimele două luni să facă demersuri pentru reînnoirea contractelor cu furnizorul de energie termică.

"Actualele contracte datează din 2003, când Secţia de Termoficare făcea încă parte din fostul Apaterm, acum Compania de Apă Oradea. Actualizarea lor a fost impusă printr-un ordin al ANRSC (Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - n.r.) din 2008, întărit în 2010 prin noul regulament de termoficare", a declarat Daniel Ţigan, directorul de termoficare al Electrocentrale.

Cu CF-ul la mână...

Pentru reînnoirea contractelor, consumatorii vor trebui să prezinte extras CF de dată recentă. "Contractele se încheie cu proprietarii spaţiului. Avem nevoie să ştim cine sunt aceştia pentru că în aproape 10 ani, de când sunt actualele contracte, s-au schimbat multe. Pentru că baza noastră de date nu este actualizată, avem probleme în instanţă când facem demersuri pentru recuperarea restanţelor de la rău-platnici", a spus directorul.

Obligativitatea prezentării CF-ului de dată recentă a stârnit nemulţumirea abonaţilor Electrocentrale. Aceştia vor trebui să se înghesuie la cozi pentru a obţine extrase CF în schimbul unei sume de 20 lei sau chiar 100 dacă vor cere eliberarea lui în regim de urgenţă.

Nu vă înghesuiţi!

Ţigan spune însă că nu e nicio grabă. "În informarea pe care am ataşat-o la ultimele două facturi trimise consumatorilor vizaţi nu am pus niciun termen limită pentru prezentarea CF-urilor, tocmai pentru a evita aglomeraţia la ghişee. În fond e vorba de 7.000 de consumatori. Nici noi nu avem posibilitatea să procesăm un număr atât de mare de contracte peste noapte", a spus şeful Secţiei Termoficare.

Directorul a declarat că orădenii au timp să îşi încheie noile contracte până la sfârşitul anului în curs, iar în cazul în care nu o fac, vor fi somaţi din nou la începutul anului viitor.

Cele peste 700 de asociaţiii de proprietari orădene îşi vor reînnoi şi ele contractele încheiate cu Electrocentrale dar nu sunt obligate să prezinte CF-uri actualizate.