Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală faţă de un cetăţean maghiar de 32 de ani pentru evaziune fiscală, după ce a făcut tranzacţii intracomunitare cu produse alimentare, fără să se înregistreze în contabilitate, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, inspectorul Alina Dinu.

Bărbatul este acuzat că, în perioada 2008 - 2009, ca administrator al firmei orădene Alih&Hila Group, şi-a declarat alt sediu decât cel real pentru a evita controalele fiscale şi a efectuat achiziţii şi livrări intracomunitare în valoare de peste 12.000.000 lei, în relaţii comerciale cu mai mulţi parteneri din Ungaria, Bulgaria, Cehia, Polonia şi Slovacia.

"Administratorul este acuzat că nu a evidenţiat în actele contabile ale societăţii respectivele tranzacţii şi, totodată, nu le-a declarat la organele fiscale, în scopul eludării plăţii TVA-ului şi a impozitului pe profit. Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat se ridică la suma de 3.191.188 lei", a declarat Alina Dinu.

Bărbatul este dispărut şi este căutat în prezent de ofiţerii Antifraudă.