Judecătorul de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor a emis miercuri mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele unui cetăţean britanic de 70 ani acuzat de relaţii sexuale cu minore.

Măsura a fost propusă de procurorii DIICOT Bihor, care îl acuză pe Timothy Russel Scanlan că, în ultimele zile, a întreţinut relaţii sexuale cu trei adolescente de 13, 14, respectiv 15 ani, din Maramureş, pe care le-a adus în Bihor sub pretextul unei vacanţe în staţiunea Băile Felix.

Cazul a fost descoperit de poliţiştii Postului de Poliţie Baile Felix, care în timpul unor verificări de rutină în pensiunile şi restaurantele din zonă, l-au găsit pe bărbat cazat într-o cameră cu adolescentele, iar din cercetările făcute au aflat că acesta nu era rudă cu niciuna dintre ele.

Ulterior, în timpul discuţiilor purtate cu fetele, poliţiştii au aflat că acestea provin din familii cu probleme şi au fost luate de acasă sub pretextul unei vacanţe. Odată ajunse în Băile Felix, însă, adolescentele au fost obligate să întreţină relaţii sexuale cu "binefăcătorul" lor.

Marţi, cercetările au fost predate procurorilor DIICOT Bihor, care l-au reţinut pe individ, iar miercuri l-au prezentat instanţei de judecată. Englezul poate contesta decizia arestării la Curtea de Apel Oradea.