Reprezentanţii postului de televiziune Antena 1 au anunţat că show-ul "Chefi la cuţite" va avea un nou sezon, de data aceasta cu patru jurați, care-i vor înlocui pe cunoscuţii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu.

Astfel, chef Richard Abou Zaki, chef Alexandru Sautner, chef Ştefan Popescu şi chef Orlando Zaharia vor forma echipa de juraţi şi mentori de la emisiunea "Chefi la cuţite". Noul sezon va fi difuzat în primăvara anului 2024.

Chef Richard Abou Zaki găteşte de la vârsta de 8 ani şi s-a născut în Piatra Neamţ. Acesta este un chef apreciat în Italia.

"A plecat în Italia la vârsta de 5 ani. Şi-a început cariera ca chef de partie în celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. După un an şi jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori. După mai bine de 3 ani petrecuţi aici şi-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare. Astfel, Richard (foto) a devenit unul dintre cei mai tineri chefi din Italia recompensat cu o stea Michelin. În prezent deţine 4 restaurante în Italia, cel mai recent fiind inaugurat acum câteva zile", se arată în comunicatul Antena 1. 

Chef Ştefan Popescu a urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franţa – "Exclusive Pastry Program", sub îndrumarea lui Jérôme Langillier.

Pentru a avea experienţă în bucătărie a lucrat pro bono la un restaurant din Portugalia.

În prezent, Ştefan Popescu (foto) oferă consultanţă în ce priveşte deschiderea restaurantelor şi este formator în cadrul mai multe şcoli HoReCa din Bucureşti şi străinătate. 

"Acest rol vine la pachet cu multă responsabilitate. Responsabilitate faţă de emoţiile, aspiraţiile şi pasiunea care se află în spatele fiecărui preparat. Atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în cea profesională sunt obiectiv, corect şi flexibil, nu urmăresc perfecţiunea, vreau să descopăr potenţial şi entuziasm, astea sunt aşteptările mele în ceea ce îi priveşte pe concurenţi. Ce se întâmplă la masa juriului va fi foarte interesant pentru telespectatori. O să fie cu intrigă, tachinări şi show", a spus chef Ştefan Popescu.

Chef Alexandru Sautner (foto) a început aventura în domeniul HoReCa în 1991, în Germania. În 1998, şi-a deschis primul restaurant, iar în 2003 şi 2005 pe următoarele. În 2013 s-a întors în România şi a deschis un alt local, pe plaja din Mamaia.

La începutul anului 2015 a deschis prima gelaterie artizanală din Bucureşti, Cremeria Emilia, care ulterior a devenit Gioelia, în prezent având 14 locaţii. În 2020 a lansat un nou proiect, restaurantul Oliveto, cu bucătărie mediteraneeană.

Cel de-al patrulea chef prezentat este Orlando Zaharia, care a lucrat ani de zile ca bucătar pentru Preşedinţia României, a fost membru în echipa naţională de bucătari şi cofetari a României şi în prezent administrează restaurantele CAU din Bucureşti şi Constanţa. În 2010, acesta a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureştiului.

"Abia aştept să începem, să cunosc concurenţii, poveştile şi preparatele lor şi dă dăm drumul competiţiei dintre noi. Va fi foarte interesantă şi această parte... Eu sunt un om care a parcurs tot traseul în bucătărie, n-am ratat nicio etapă, ştiu ce înseamnă pasiunea pentru acest domeniu şi sunt gata să îi susţin şi să îi îndrum pe cei care caută un loc în această lume”, a spus Chef Orlando Zaharia (foto).

Conducerea Antena 1 a făcut schimbări la "Chefi la cuţite", după ce Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu au refuzat să mai meargă la filmări în luna octombrie a acestui an, invocând starea de oboseală. 

Ulterior, la finalul lunii noiembrie, Antena Group i-a dat în judecată. G4media.ro notează că procesul are ca obiect "obligarea să execute contractul de prestaţii artistice", adică obligarea celor trei de a merge la filmări.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!