Biroul de presă al Poliţiei Bihor a anunţat, luni, trimiterea în judecată a unei orădence de 45 ani pentru trafic de minori.

Femeia a fost anchetată de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Oradea, după ce s-a aflat că, în primăvara anului 2012, a racolat o adolescentă de 16 ani din Oradea, a găzduit-o şi obligat-o să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi.

Orădeanca, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Mariana Ţuţu, a fost arestată pe 17 ianuarie, măsură menţinută şi în prezent. Potrivit unor surse judiciare, femeia, care era chelneriţă într-un local, o cunoştea pe adolescentă de când avea 9 ani, fiind în relaţii de prietenie cu părinţii acesteia.

În primăvara anului trecut, aflând că cei doi urmează să divorţeze, că mama fetei s-a mutat în concubinaj cu un bărbat care o agresa pe adolescentă şi ar fi încercat chiar să o violeze, Ţuţu s-a oferit să o cazeze pe fată în propria locuinţă.

Tânăra a locuit la femeie până în septembrie anului trecut, însă a fugit de mai multe ori, fiind prinsă de fiecare dată de poliţişti şi internată la Centru de Minori. De aici, însă, Ţuţu o lua mereu cu sprijinul mamei fetei şi o ducea înapoi la domiciliul său.

La ultima dispariţie a adolescentei, poliţiştii care au recuperat-o au aflat şi ce probleme o determinau să recurgă la acest gest: sătulă de ce i se întâmplă, tânăra a făcut declaraţii complete împotriva celei care o exploata.

"Femeia o ducea pe terase din Băile Felix sau Piatra Craiului, Bulz, Negreni, şi o oferea pentru un tarif de 100 de lei/oră clienţilor români sau pentru 50 şi ulterior 100 euro unor cetăţeni străini. Tot ea convenea cu clienţii locul unde urma să se consume actul sexual, o pregătea pe adolescentă, o instruia şi îi cumpăra prezervative şi o ameninţa că dacă refuză sau dacă spune cuiva ce se întâmplă, va rezolva să nu-şi mai vadă niciodată sora de 3 ani, care trăia cu mama ei", au povestit sursele citate.

După demararea anchetei în caz, în septembrie anul trecut, adolescenta a fost încredinţată prin hotărârea judecătorească tatălui ei, şi locuieşte în prezent în Moldova. După reţinerea Marianei Ţuţu, rudele acesteia au încercat să o contacteze pe minoră chiar şi la tatăl ei ca să o convingă să îşi retragă declaraţiile.

"După reţinerea femeii, pe 16 ianuarie acest an, mama adolescentei a fost ameninţată pentru a indica telefonul mobil la care ar putea fi găsit fostul ei soţ ori victima, ca să poată discuta cu ea", a mai spus sursa BIHOREANULUI.

Dacă va fi găsită vinovată, Mariana Ţuţu riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 7 şi 18 ani şi interzicerea unor drepturi.