Persoane necunoscute au incendiat SUV-ul Evelynei Gabor, soţia cunoscutului interlop, patron de firmă de protecţie şi totodată consilier local din Sântandrei, Mihai Gabor, pe numele de "scenă" Grecu.

Focul a fost pus în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3 dimineaţa, când maşina, un Chevrolet Captiva, se afla în faţa vilei în care locuiesc cei doi, pe strada Viilor, iar incendiatorii au folosit substanţe inflamabile cu care i-au stropit plafonul şi capota pe care mai apoi au le-au aprins.

Incendiu cu intenţie

Pompierii ajunşi la faţa locului nu au reuşit să salveze mare lucru. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, locotenentul Cristian Herţe, incendiul a fost stins în decurs de câteva minute, însă focul a reuşit să distrugă o mare parte a componentelor maşinii.

"Au ars mai multe componente printre care compartimentul motorului, acumulatorul, instalaţia de alimentare, radiatorul, masca din faţă, farurile, cauciucurile din faţă, iar în spate stâlpurile şi masca, fiind deteriorate totodată capota şi luneta", a declarat locotenentul Herţe.

Potrivit acestuia, în urma cercetărilor a reieşit că incendiul a fost cel mai probabil provocat, motiv pentru care proprietara maşinii a şi reclamat distrugerea la Poliţie, cercetările fiind deocamdată în stadiu incipient. "S-a depus o sesizare iar în prezent se fac cercetări pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

"Îl iubesc aşa cum e"

gavris.jpgPotrivit surselor BIHOREANULUI, din cercul suspecţilor nu a fost exclus naşul de cununie al celor doi, Aurel Gavriş (foto), cu care soţul Evelynei, Mihai Gabor, nu este în relaţii cordiale, din cauza unor divergenţe care au dus şi la retragerea celui din urmă din firma de pază şi protecţie Super Security.

Contactat de BIHOREANUL, Aurel Gavriş susţine că nu are legătură cu incendierea Chevrolet-ului. "Nu i-aş face unui străin aşa ceva, darămite lor. Cu Mihai sunt prieten de mai bine de 15 ani, e penibil ce se discută", pretinde Gavriş, care susţine, de asemenea, că informaţiile legate de "divorţul" lui de Grecu sunt adevărate doar pe jumătate.

Refuzând să dezvăluie "mărul discordiei" dintre el şi finul său, Gavriş a recunoscut că situaţia firmei Super Security nu este clară. "Într-adevăr, am avut unele discuţii legate de firmă, dar deocamdată nu s-a decis ce şi cum va fi", a explicat Gavriş, care pretinde, pe de altă parte, că afacerile nu au afectat relaţiile lor personale.

"Noi suntem prieteni în continuare iar eu nu aş putea să-i fac vreun rău vreodată. El e finul meu şi îl iubesc aşa cum e. Săptămâna trecută am fost împreună la un botez, am stat la aceeaşi masă, ne-am simţit bine. Cei care afirmă contrariul, sunt de rea-credinţă", a mai spus Gavriş.