Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţă că anumite loturi de Chifteluţele de cod în stil scandivav Sødergaarden, comercializate de Lidl, ar putea fi contaminate cu o bacterie păguboasă.

Potrivit unei informări postate pe site-ul ANSVSA, alerta alimentară a fost emisă după ce producătorul Jeka Fish a decis să recheme PREVENTIV produsul "Sødergaarden Chifteluţe de cod, în stil scandinav 340g" (cod de bare 20295271), cu termenele de valabilitate 15.09.2022 şi 25.11.2022, "ca urmare a unei suspiciuni de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes".

"Clienţii care au cumpărat acest produs cu termenele de valabilitate 15.09.2022 şi 25.11.2022 sunt rugaţi să nu îl consume", arată informarea ANSVSA, precizând că produsul poate fi returnat în orice magazin Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Comunicatul mai arată că, pentru siguranţa consumatorilor, Lidl România "a reacţionat fără întârziere şi a scos produsul de la vânzare".

De asemenea, alerta alimentară vizează exclusiv produsul amintit, cu cele două termene de valabilitate precizate.

"Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Sødergaarden, nu sunt afectate de această rechemare", se subliniază în comunicat.

Cert este că produsul „a fost distribuit în toată reţeaua de magazine Lidl”, deci inclusiv în cele din Bihor, atât producătorul cât și comerciantul cerându-și scuze pentru neplăceri.

Cei care au cumpărat produsul amintit pot afla mai multe informații telefonic la 0800.896.622 sau pe adresa de mail info@lidl.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!