Judecătoria Oradea s-a pronunţat, luni, în şedinţă publică, în cazul chirurgilor Adrian Maghiar (foto), patron al Spitalului privat Pelican, respectiv Victor Lazăr, medic în cadrul Spitalulul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, acuzaţi de moartea unei orădence de 38 ani.

Este vorba despre Daniela Havaşi, funcţionar bancar, care, pe 26 noiembrie 2005, a fost internată pe secţia Chirurgie 1 de la Spitalul Judeţean Oradea, în grija lui Maghiar, pe atunci şeful secţiei, dar a murit trei zile mai târziu, din cauza unui diagnostic eronat.

"În urma cercetării judecătoreşti, cei doi medici au fost declaraţi nevinovaţi. S-a stabilit că în acest caz nu a fost vorba de o culpă medicală", a explicat pentru BIHOREANUL avocatul Răzvan Doseanu, care îl reprezintă pe chirurgul Adrian Maghiar în proces.

Sentinţa judecătoriei Oradea nu este, însă, definitivă, rudele având posibilitatea să o atace, prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Aşa cum ziarul nostru a mai scris, cazul a fost reclamat încă din 2005 de familia victimei şi, deşi Comisia Superioară a Institutului Naţional de Medicină Legal a indicat o culpă medicală în acest caz, procurorii Parchetului Oradea au clasat dosarul în două rânduri, el fiind repus pe rol de Judecătoria Oradea, pe 7 februarie anul trecut.

Citiţi întreaga poveste în articolul "O moarte "deshumată": Medicii Adrian Maghiar şi Victor Lazăr, învinuiţi de ucidere din culpă"