Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au decis, vineri, să-l elibereze din arest pe medicul orădean Alexandru Gălăţanu, însă i-au interzis să părăsească ţara pentru următoarele 29 de zile.

"După expirarea ordonanţei de reţinere de 24 de ore, medicul a fost prezentat, vineri, în faţa procurorului, care a decis că este necesară o măsură restrictivă în cazul acestuia, dispunând interdicţia de a părăsi ţara pentru următoarele 29 de zile", a declarat BIHOREANULUI prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Gheorghe Vidican.

După cum BIHOREANUL a mai scris, cunoscutul chirurg orădean a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de distrugere de documente oficiale şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pe 16 aprilie, când a fost chemat la Poliţie ca să fie audiat şi i s-a pus în faţă documentul prin care i se aducea la cunoştinţă învinuirea, medicul a luat hârtia, a rupt-o şi a aruncat-o la gunoi, astfel că joi procurorii au decis reţinerea pentru 24 de ore a recalcitrantului chirurg.

Detalii despre subiect, în articolul "Cunoscutul chirurg orădean Alexandru Gălăţanu, reţinut de anchetatori pentru că... i-a sfidat!"