Cicliştii bihoreni de la CarCover Racing Team Oradea s-au întors cu o medalie de aur de la cea mai tare cursă de mountain bike organizată în România.

Cea mai cunoscută şi mai dificilă competiţie de mountain bike din România, cu participare internaţională, organizată de PRO Cycling Avrig, s-a desfăşurat în zonele deluroase şi muntoase din proximitatea Sibiului: Geiger MTB Challenge. Întrecerea a propus competitorilor 3 trasee diferite, în funcţie de gradul de pregătire al fiecăruia. Cel mai lung traseu, cu desfăşurare în zona Munţilor Cindrel, a măsurat 93 de km. Traseul intermediar a fost de 40 km, iar cel pentru începători de 23 km.

Cel mai bun rezultat dintre componenţii echipei orădene l-a obţinut Mura Istvan, care s-a impus la categoria 30-39 de ani cu timpul de 2 ore, 33 de minute şi 44 de secunde, categorie unde Flavius Stanca a sosit pe locul al 11-lea, fiind cronometrat în 3:02:58 ore.

La juniori-elite, Juhasz David s-a clasat al optulea cu timpul de 2:56:39 ore, la 5 minute de învingător, Roberto Burtă, un localnic de la Scott Giger Team.

La rândul său, Dragoş Maliţa a sosit al cincilea, la categoria 15-18 ani, cu timpul de 3:09:43 ore, cursa fiind câştigată de Alexandru Bican de la Phoenix Mecano.  

"A fost un concurs de referinţă în calendarul competiţional, probabil cel mai greu din punct de vedere tehnic, fizic şi mental, anul acesta fiind şi Campionat Naţional pe distanţă lungă. După părerile multora şi pe plan mondial ar ocupa un loc fruntaş în clasamentul traseelor. Urcări şi coborâri abrupte, stâncoase cu multe rădăcini care au solicitat la maxim calităţile cicliştilor şi au generat multe abandonuri din pluton", a declarat, după cursă, Istvan Mura, orădeanul laureat cu medalia de aur.