L-a descoperit BIHOREANUL. Poetul şi antrenorul de lupte Aurel Horgoş şi-a lansat luni simultan nu mai puţin de cinci volume de poezie. La debutul oficial al fostului profesor de sport de la Liceul Sportiv "Bihorul", acum pensionar, desfăşurat în sala festivă a Baroului Bihor, au participat circa o sută de persoane, prieteni, sportivi, foşti elevi şi foşti colegi.

"Mulţumesc săptămânalului BIHOREANUL care în urmă cu 11 ani mi-a publicat prima poezie. Citind acum articolul de atunci "Poetul luptător" m-am emoţionat foarte tare", şi-a început profesorul scurtul său discurs.

Fost antrenor de lupte care a adus Oradiei nu mai puţin de 89 de medalii de aur, argint şi bronz, Aurel a început să compună în studenţie dar nu s-a încumetat să publice în volum decât după ieşirea la pensie. "Până acum nu am mai publicat. M-au încurajat alţii şi le mulţumesc pentru asta prietenilor mei, profesorului Blaga Mihoc şi doamnei Mioriţa Săteanu", a declarat poetul.

Indiferent că sunt inspirate din viaţa sportivă, şcolară, rurală sau religioasă, poeziile lui Aurel au caracter de mărturisire şi de angajament. "Aurel Horgoş este un poet indignat, nervos, un artist militant care nu se închide într-un turn de fileş. Condiţia lui de antrenor, de luptător se vede şi în modul în care descrie de la năravurile politicienilor până la tarele noastre sociale", a spus Paşcu Balaci, preşedintele cenaclului literar "Barbu Ştefănescu Delavrancea" al Baroului avocaţilor.

Cu ocazia debutului, poetul a fost înconjurat de prieteni şi apropiaţi cu multă căldură. Lucica, soţia poetului, iar apoi un grup de elevi au recitat din poeziile acestuia, după care fostele colege au cântat colinde iar în final tânăra interpretă Alexandra Paina, fiica fostului luptător Dumitru Paina, a interpretat o doină haiducească şi o colindă creştină. O seară pe care poetul nu o va uita prea curând...