Cinci jucători ai echipei orădene de baschet masculin CSM CSU, campioana României, fac parte din lotul naţionalei de baschet masculin seniori a României care s-a deplasat în China, acolo unde va susţine nouă meciuri de pregătire pe parcursul următoarelor două săptămâni.

În delegaţia de 14 jucători cu care antrenorul Marcel Ţenter a plecat în China se regăsesc Andrei Mandache, Bogdan Ţîbîrnă, Bobe Nicolescu, Cătălin Petrişor şi Titus Nicoară de la CSM CSU Oradea. Pe lângă aceştia, din lot mai face parte un alt orădean, Rolland Torok, de la U BT Cluj.

În Asia, echipa de baschet masculin a României va susţine câte trei meciuri de verificare în compania echipelor naţionale ale Chinei, Georgiei şi Poloniei.

Delegaţia României se va întoarce în ţară pe 16 iulie, urmând ca pe 20 să fie programată plecarea în Brazilia, pentru alte două jocuri de pregătire.

Conform site-ului clubului orădean de baschet, "jucătorii CSM CSU Oradea aflaţi în programul echipei naţionale vor face joncţiunea cu ceilalţi componenţi ai lotului CSM CSU Oradea după data de 20 august anul curent".