Pugiliştii bihoreni au obţinut rezultate remarcabile la bilateralul Ungaria – România, care s-a desfăşurat zilele trecute la Eger.

Clubul Basti Box Salonta a luat parte la această competiţie în urma unei invitaţii din partea Federaţiei Maghiare de Box, zece pugilişti bihoreni fiind angrenaţi în întrecerile cu loturile naţionale de cadeţi şi juniori.

Salontanii şi-au adjudecat cinci locuri I şi tot cinci clasări pe treapta a II-a. Pe lângă aceasta, sportivul Darius Stegari a fost declarat şi cel mai bun cadet al competiţiei.

La juniori, Basti Box a avut trei reprezentanţi. Emerik Chirică (născut în anul 2006 şi concurent la categoria 60 kg) s-a situat pe primul lot. Tot prima poziţie a obţinut-o şi Szűcs István (2006 – 70kg). În fine, la feminin Daiana Andor (57 kg) s-a situat pe poziţia a doua.

Cei mai mulţi reprezentanţi la acest bilateral i-a avut CS Basti Box la categoria de vârstă a cadeţilor, unde Darius Stagari a fost la înălţime. Sportiv născut în anul 2008, Darius s-a impus la categoria 48 kg, iar pe lângă aceasta a primit şi premiul pentru cel mai bun cadet al competiţiei. Pe locul I s-au mai situat şi Ciprian Gogan (2009 - 40 kg) şi Iosif Bordaş (2008 - 54 kg).

Locul II la cadeţi a fost adjudecat de: Florian Haita (2008 - 44 kg), Mark Chirică (2009 - 63 kg), Kertmegi Csaba (2009 - 66 kg) şi Szabo Krisztina (la categoria 48 kg).

Antrenorii clubului salontan care au însoţit sportivii au fost Ioan Forian şi Sebastian Silaghi. De asemenea, arbitru delegat de către Federaţia Română de Box a fost arbitrul naţional Raul Bara.

La finalul competiţiei, antrenorul coordonator al loturilor Ungariei, Dorko Peter, a oferit premiile speciale, iar, pe lângă titlul de cel mai bun cadet al competiţiei, reprezentanţii de la Basti Box Salonta au primit şi un trofeu, pentru antrenorul Ioan Forian, "în semn de apreciere şi prietenie a colegilor maghiari, cărora le mulţumim pentru frumoasa primire şi găzduire la Eger", după cum se arată într-un comunicat al clubului bihorean.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!