Sportivii de la LPS CSS Bihorul Oradea s-au întors cu o medalie de aur şi un loc şapte de la întrecerile Finalei Campionatului Naţional Ne waza Juniori III (U16) şi Copii I (U14), competiţie care a avut loc în perioada 16-18 septembrie, la Sibiu.

La startul întrecerilor s-au aliniat 320 de sportivi din întreaga ţară, iar medalia obţinută de bihoreni a fost o reuşită la categoria de vârstă de U16, unde Talida Nagy a avut o evoluţie foarte bună.

Concurând la categoria de greutate de 40 kg, Talida a reuşit să termine pe primul loc şi să devină campioană naţională.

La categoria de vârstă de U14, Ciprian Buşanu a terminat pe locul 7.

În paralel cu această competiţie s-a desfăşurat tot la Sibiu şi turneul internaţional dotat cu Cupa Temerarul, competiţie la care au participat un număr de 350 de sportivi din şase ţări, Moldova, Ucraina, Croaţia, Bosnia-Herţegovins, Bulgaria şi România.

Acolo, orădenii de la LPS Bihorul au avut o evoluţie şi mai bună, izbutind să cucerească patru medalii, o medalie de aur şi una de argint, precum şi două bronz. De asemenea, pe lângă cele trei clasări pe podium, s-a mai reuşit un loc V şi trei clasări pe poziţia a VII-a.

Medalia de aur a cucerit-o aceeaşi Talida Nagy, la categoria 40 kg U16, în timp ce argintul i-a revenit lui Patric Herlaş, la la 66 kg U14.

Pe locul III s-au situat Belenyesi Berenice la categoria 63 kg U16 şi Ciprian Buşanu, la 46 kg U14.

Locul V i-a revenit Georgianei Popa la 63 kg U16, în timp ce pe poziţia a VII-a a fost ocupată de Dominic Bondar (46 kg U14), Tudor Pantea (50 kg U14) şi Ionuţ Gruie (60 kg U14).

Toţi aceşti sportivi orădeni sunt pregătiţi de profesorii Olimpia Ianc şi Alexandru Goncearenco.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!