Sportivii de la ACS Olimpikus Oradea au reuşit să cucerească cinci medalii la întrecerile puternicului turneu de judo pentru copii (U12, U13 şi U15), care s-a desfăşurat în perioada 9-10 martie în localitatea Mórahalom de lângă Szeged, Ungaria.

Competiția a reunit aproximativ 500 de tineri judoka, reprezentând 75 de cluburi sportive din Bosnia Herțegovina, România şi Ungaria.

În urma evoluţiilor, elevii antrenorului Romeo Boantă au reuşit să urce o dată pe prima poziţie a podiumului de premiere, o dată pe locul II şi de trei ori pe a treia treaptă.

Principala performeră a fost Alesia Toma, care a cucerit medalia de aur la categoria 40 kg de la U13.

Pe locul II s-a situat David Străuţ, la 55 kg U12, în timp ce medaliile de bronz au fost adjudecate de Sofia Taghatine, la categoria 32 kg U13, Loredana Rusu, la 52 kg U15, şi Adrian Sulkic, la 73 kg U15.

De la același club au mai participat: Aron Pakot, la 46 kg U13, unde s-a clasat pe locul 9, precum și Eduard Beltechi, Ramon Sulkic, Erik Petraş şi Leo Ilieş.

„Felicitari tuturor judoka participanți. Mulțumim părinților pentru susținere și implicare. Pentru noi urmează acum etapa finala a Campionatului Național de judo U16 şi U14, de la Bacău, unde ACS Olimpikus Oradea va participa cu 5 judoka”, a transmis antrenorul şi conducătorul clubului bihorean, Romeo Boantă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!