Sportivii cluburilor bihorene ACS Olimpikus Oradea şi ACS Viitorul Borş şi-au adjudecat cinci medalii la întrecerile turneului internaţional de judo găzduit de capitala Macedoniei de Nord, Skopje.

ACS Olimpikus Oradea a participat cu trei sportivi şi toţi s-au clasat pe podium. Mai mult, doi dintre ei - Alesia Toma, la categoria 40 kg U13, şi Aron Pakot, la 46 kg U13 - au ocupat primul loc şi au cucerit medaliile de aur.

La rândul ei, Konya Afrodithe, la 70 kg U18, a avut o evoluţie bună şi s-a situat pe poziţia a II-a, cucerind medalia de argint.

La rândul lor, sportivii de la ACS Viitorul Borș au ocupat două poziţii pe podium, din care una pe primul loc, prin Talida Nagy, la categoria 44 kg, şi una pe locul al doilea, prin Luca Nagy, la 46 kg U13.

Antrenorul clubului ACS Olimpikus Oradea este Romeo Boantă, în timp ce sportivii de la ACS Viitorul Borş sunt pregătiţi de Stelian Nagy.

Competiţia din capitala Macedoniei de Nord a reunit la start sportivi din ţări precum Albania, Muntenegru, Bosnia Herțegovina, Grecia, România, Macedonia de Nord, Kosovo şi Serbia.

Tot Macedonia de Nord va găzdui Campionatul Balcanic de judo pentru categoria de vârstă U13, unde campioana națională din 2023 şi 2024, Alesia Toma Alesia, judoka clubului ACS Olimpikus Oradea, va reprezenta România.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!