Încă cinci bihoreni au fost diagnosticaţi ca infectaţi cu coronavirus în urma celor mai puţin de 150 teste PCR efectuate duminică în laboratoarele Spitalului Municipal (46 analize) şi Spitalului Judeţean (89 teste) din Oradea.

"O parte dintre persoanele diagnosticate ieri au călătorit, altele au avut contact cu persoane care au călătorit şi erau infectate. Un bărbat, de exemplu, a lucrat o lună în judeţul Argeş (n.r. – unul dintre judeţele cu cei mai mulţi oameni infectaţi cu Covid) şi s-a întors bolnav acasă (n.r. – într-o comună din judeţ). Altul este şofer, a fost şi el plecat în ţară şi la întoarcere a fost testat cu Covid pentru că avea simptome. O altă persoană a fost în contact cu cineva venit dintr-un judeţ din sudul ţării", au declarat BIHOREANULUI surse medicale.

"Un bărbat de 32 ani s-a întors bolnav din Bucureşti, unde a participat la o selecţie pentru emisiunea "Românii au talent", de la Pro TV", au mai spus sursele.

Amintim că în ultimele zile în Bucureşti au fost depistaţi cu Covid mai mulţi angajaţi ai Pro TV, între care, se pare, chiar şi vedeta postului, Andreea Esca, după ce au participat la inaugurarea unui nou club pe Litoral.

Potrivit surselor medicale ale BIHOREANULUI, patru din cele cinci persoane diagnosticate duminică au acceptat să fie internate la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea, iar una a refuzat.

Odată cu cele cinci noi cazuri, bilanţul îmbolnăvirilor înregistrate în judeţul Bihor a urcat la un număr total de 714 persoane cu coronavirus, cumulat de la începutul crizei.

În ultimele 24 de ore, niciunul dintre pacienţii secţiei de Boli Infecţioase nu a mai fost declarat vindecat şi niciunul nu a cerut externarea înainte de vindecare.

Luni dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internate 108 persoane, din care 51 sunt considerate suspecte. "Este vorba despre persoane cu afecţiuni cronice care au solicitat internarea programată pentru tratarea acestor afecţiuni. Conform procedurilor, odată cu internarea li se face tuturor testul Covid şi, până la aflarea rezultatelor, sunt ţinute separat, izolate de pacienţii internaţi anterior, pentru a preveni răspândirea infecţiilor. După aflarea rezultatelor, dacă acestea sunt negative, pacienţii sunt repartizaţi pe secţii, pentru tratament", au explicat sursele BIHOREANULUI.

Pe de altă parte, 33 de pacienţi sunt infectaţi cu coronavirus, dintre aceştia 31 fiind îngrijiţi în secţia de Boli Infecţioase din incinta Staţionarului II, în strada Republicii, iar alţii 2 se află, în stare gravă, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal, în clădirea din strada Coposu.