Cinci subofiţeri de la Poliţia Salonta au fost reţinuţi, luni, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, într-o anchetă coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea şi care vizează fapte de corupţie.

Din cercetările efectuate până în prezent de ofiţerii DGA Bihor, agenţii principali Nicolae Rus, Marian Pojega, Milan Isai, Doru Crăciun şi Kovacs Krisztian Szilard, subofiţeri în cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliţiei Salonta, sunt acuzaţi că au pretins şi primit în mai multe rânduri mită de la şoferii pe care îi opreau în trafic sub pretextul unor contravenţii reale, dar şi imaginare.

Luni seară, cei cinci subofiţeri au fost prezentaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă. 

UPDATE.

Luni seară, patru dintre cei cinci poliţişti reţinuţi de ofiţerii DGA Oradea au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Este vorba despre Nicolae Rus, Milan Isai, Doru Crăciun şi Kovacs Krisztian Szilard. În cazul lui Marian Pojega, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurori şi a dispus să fie cercetat sub control judiciar.