Cu cinci jucători de la CSM Oradea în lot, echipa naţională de U17 a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European de polo, după ce la turneul preliminar desfăşurat în perioada 16-19 martie, la Târgu Mureş, a obţinut victorii în toate cele patru partide disputate.

Mai întâi, tinerii tricolori au zdrobit Irlanda, formaţie pe care au întrecut-o cu scorul de 25-1, după care au depăşit net şi formaţia Republicii Moldova, cu scorul de 20-4, pentru ca în meciul al treilea să întâlnească Ucraina. A fost un joc ceva mai strâns, dar nu foarte tare, pentru că echipa Românei s-a impus la o diferenţă de patru goluri, cu scorul de 9-5.

În ultima partidă a turneului, echipa ţării noastre a revenit la un succes categoric, scor 13-1 în faţa Elveţiei.

Astfel, cu un bilanț de patru victorii din tot atâtea meciuri jucate, respectiv cu punctaj maxim, echipa României a ocupat primul loc în grupă și a obținut calificarea la turneul final.

Ultima fază a Campionatului European de polo U17 va avea loc în Turcia, la Manisa, în perioada 8-15 august.

Cei cinci poloişti de la clubul CSM Oradea care au făcut parte din lotul echipei naţionale de la turneul de la Târgu Mureş sunt: portarul Marcu Szilagyi şi jucătorii Mark Tokai, Raul Șandru, Ianis Soponar și Mihai Fitero. A absentat însă un al poloist al clubului CSM, Andrei Marinescu, din cauza unei accidentări.  Toţi cei şase sunt antrenați la clubul orădean de Christian Sandor, Ivan Fejer și Sandor Nagy.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!