Cinci sportivi din Salonta au fost selectați să reprezinte România la Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis, organizat de FIFTA Footballtennis și Federația Română de Fotbal-Tenis (FRFT-CAJ), între 22 și 27 octombrie 2024, la Complexul Olimpic „Sydney 2000” din Izvorani.

Alex Sorean și Vasile Sorean Jr., ambii cu o experiență de 21 de ani în fotbal-tenis, evoluează la categoria seniori. Alături de ei, Andreea Neag, cu 7 ani de carieră, va concura la senioare, iar tinerii Daniel Halasz și David Suciu, fiecare cu 6-7 ani de experiență, vor participa la categoria U21.

Toți cei cinci sportivi și-au început cariera la Clubul Sportiv Tengo Salonta, al cărui preşedinte şi antrenor este Vasile Sorean sr.

„Pentru un sportiv, echipa națională este locul unde poți arăta lumii întregi ce înseamnă curajul, spiritul de luptă și loialitatea față de propria țară. Ești un ambasador al României, iar fiecare gest, fiecare efort reflectă dragostea ta pentru culorile naționale. Nu doar că joci pentru o victorie personală, ci pentru cei de acasă care îți trimit toată energia lor, speranțele și respectul lor”, a declarat Vasile Sorean.

Anul acesta clubul împlineşte 30 de ani de la înfiinţare.

Președintele FRFT-CAJ, Sabino Frederico da Luz Tavares, și-a exprimat încrederea în echipă: „Avem încredere că toți vor face o figură frumoasă, aducând României un loc pe podium. Salontanii, precum și restul lotului național, au încheiat cu rezultate foarte bune sesiunile de pregătire din cadrul cantonamentului oficial”.

Campionatul Mondial include competiții pentru toate categoriile, de la juniori și U21 până la seniori și echipe mixte. Publicul are acces gratuit la eveniment, iar cei care nu pot fi prezenți pot urmări competiția pe canalul oficial de YouTube al FRFT-CAJ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!