Un bărbat în vârstă de 49 ani din comuna Chişlaz a fost arestat preventiv şi este anchetat pentru furt și tâlhărie, ambele în formă calificată. Lakatos Anton este acuzat că, în ultimele trei luni, a comis cel puţin cinci furturi din locuinţe în localităţile Cenaloş, Pocluşa de Barcău şi Dernişoara, iar în cazul unei spargeri, surprins fiind de proprietar, l-a atacat şi l-a bătut pe acesta.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a comis spargerile în perioada 16 noiembrie 2023 - 26 ianuarie 2024, iar două dintre cele cinci imobile în care a intrat erau nelocuite. El a pătruns în locuinţe fie sărind gardul şi apoi spărgând uşile ori geamurile caselor, fie folosind chei potrivite. La ultima "lovitură", hoţul a fost surprins de proprietar pe care l-a izbit cu o bucată de lemn, ca să-şi poată asigura scăparea.

„La data de 26 ianuarie, în acest an, în jurul orei 23.25, același bărbat ar fi pătruns prin efracție în curtea unui imobil din localitatea Dernișoara, l-ar fi lovit cu un corp contondent pe proprietarul imobilului, un bărbat de 41 de ani, și ar fi sustras din anexa imobilului o drujbă și un topor, cauzând astfel un prejudiciu estimat la 450 de lei", se detaliază în comunicatul Poliţiei.

În urma loviturilor încasate, victima a ajuns la spital cu leziuni care necesită pentru vindecare între 8 și 9 zile de îngrijiri medicale, se mai arată în informare. 

Din celelalte locuinţe, Lakatos a luat bunuri uşor vandabile: trei televizoare, un computer, o motocositoare, un aparat de sudură, aparatură electrică, diverse scule și alte bunuri casnice, prejudiciul total fiind estimat la 39.500 de lei (circa 8.000 de euro). Acesta a fost recuperat parțial de polițiști în timpul a patru percheziţii domiciliare derulate la sfârşitul lunii trecute, în localitatea Pocluşa de Barcău. „La domiciliul bărbatului de 49 de ani au fost descoperite o parte din bunurile furate", spun anchetatorii.

Luni, Lakatos Anton e fost reţinut pentru 24 de ore, pentru furt calificat (5 acte materiale) și tâlhărie calificată, iar marţi procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă. „Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile", arată poliţiştii.

Cercetările sunt continuate la Secția 3 de Poliție Rurală Biharia, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!