Cinci străzi de pe dealurile de deasupra Căii Bihorului vor fi asfaltate în toamna acestui an. Primăria Oradea a atribuit prin licitaţie lucrările de modernizare a străzilor Viilor, Caişilor, Cireşilor, Dimitrie Anghel şi Piersicilor.

"În urma procedurii de achiziţie publică, au fost selectaţi constructorii pentru toate cele cinci străzi, urmând ca în toamna acestui an să înceapă lucrările de modernizare", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Lucrările de modernizare, care cuprind de la amenajare de carosabil, trotuare, accesuri şi ziduri de sprijin la relocarea de reţele, executarea canalizării pluviale şi a semnalizării rutiere vor fi realizate de asocieri de firme din care face parte constructorul Asfamixt.

Astfel, lucrările de modernizare a străzilor Viilor (1,6 milioane lei), Caişilor (4 milioane lei) şi Piersicilor (4,6 milioane lei) vor fi executate de asocierea formată de Asfamixt şi Proexco.

Pentru modernizarea străzii Dimitrie Anghel (2,5 milioane lei) asocierea a mai cooptat firma Trebon Drum, iar la cele din strada Cireşilor (1,7 milioane lei) a contactat firma Amper Proiect.

În toate cazurile, lucrările au fost licitate cu proiectare şi execuţie. În funcţie de complexitatea lucrărilor, termenul de execuţie stabilit prin contract este de patru luni.