Poliţiştii rutieri au făcut publice, luni, concluziile cercetărilor efectuate la faţa locului, în cazul accidentului în lanţ produs duminică seara, pe DN1, lângă oraşul Aleşd, soldat cu rănirea a cinci persoane, între care şi un bebeluş de doar 1 lună. 

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, accidentul rutier a fost anunţat duminică seara, la ora 18.34, prin numărul de urgenţă 112, iar cercetările efectuate la faţa locului au arătat că vina pentru producerea evenimentului rutier este al unui şofer în vârstă de 31 ani din Tinăud. 

"În timp ce conducea un autoturism înspre Oradea, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, acesta nu ar fi păstrat o distanță suficientă în mers și ar fi acroșat din spate un autoturism, condus regulamentar, în fața sa, de un tânăr de 23 de ani, din localitatea Lugașu de Jos. Din impact, cel de-al doilea autoturism ar fi fost proiectat în maşina care circula în fața sa, iar ulterior, în aceeași modalitate, în accidentul rutier au mai fost implicate alte trei autovehicule, toate acroșate din spate, provocându-se astfel o coliziune în lanț", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor. 

Cert este că, în urma evenimentului rutier, tânărul de 23 de ani, care conducea primul autoturism acroșat, un tânăr de 22 de ani, din Lugașu de Jos, județul Bihor, pasager în același autoturism, o femeie de 25 de ani, din Oradea, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 31 de ani și un minor de o lună, pasager în același autoturism, au suferit leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital.

În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, rezultatele au fost negative.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!