Orădenii sunt invitaţi, vineri, în grădina MA Hub la proiecţia filmului mut "Metropolis" şi la un concert live susţinut de artiştii Maatus Pealler şi Gate, care vor avea loc concomitent.

Filmul ales a fost realizat în anul 1927 şi este primul SF profesionist din istoria cinematografiei, au anunţat organizatorii. Acţiunea filmului se petrece în anul 2000, regizorul Fritz Lang dorind să creeze o lume diferită de cea care exista la acea vreme, una digitalizată şi modernă, ceea ce în prezent este un lucru obişnuit. 

Pentru că lungmetrajul este mut, în grădina MA Hub din Parcul Brătianu vor concerta în acelaşi timp artiştii orădeni Maatus Pealler şi Gate, care vor cânta doar la instrumente, realizând astfel live o coloană sonoră pentru film.  

Cei care doresc să participe la eveniment - programat să înceapă de la ora 21 - trebuie să completeze un formular de participare, numărul locurilor fiind limitate din cauza regulilor impuse în timpul pandemiei de coronavirus. Purtarea măştii la eveniment este obligatorie.

Organizatorii nu vor vinde bilete, participanţii fiind sfătuiţi să sponsorizeze activităţile MA Hub prin donaţii. De data aceasta, doritorii sunt rugaţi să sprijine şi o campanie de sterilizare a câinilor comunitari din satul Beliş.

Evenimentul va fi transmis şi live pe pagina de Facebook a MA Hub.